Vezetékes hálózat

VEZETÉKES HÁLÓZAT


A mai számítógépes hálózatok döntő többségét még mindig az egy helyre orientált vezetékes hálózat, azaz a helyi hálózatok (LAN) uralják.

Hálózaton belüli adatkapcsolat (adatátvitel) akkor tekinthető jónak, ha az gyors és statikus. A gyorsaság függ a sávszélességtől, amit megabit/másodperc (Mbps) mértékegységgel határozunk meg. Tehát mindnél magasabb ez a szám annál gyorsabb a hálózatunk. (bövebben)

A vezetékes megoldás legegyszerűbb módja az összekötésnek. Épületen belül rövidebb távolságok esetén a hagyományos Ethernet kábelen történő összeköttetés a legelterjedtebb. Ezt 100m-ig gondmentesen akár egy kábelhosszal, -e fölött, erősítő(k) közbeiktatásával oldható csak meg az adatátvitel. Több 100m fölötti távolságok esetén az optikai kábelek biztosítják az eredményes megoldást. Ha ennél rövidebb a távolság (például épületen belül) már vizsgálni érdemes a gazdaságos bekerülést! …mert az optikai rendszerkiépítés jóval drágább költséggel jár!
Megjegyzés: az általános felhasználáshoz -épületen belül- semmi nem indokolja az optikai kábelek alkalmazását!

Régebben épült vezetékes hálózatát modernizálni tudjuk úgy, hogy az ismét élvonal gyorsaságát tudja biztosítani Önnek!


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor töltse ki az alábbi űrlapot HÁLÓZAT megjelöléssel és mi rövidesen felkeressük.