Hő és tűzészlelő kamera

HŐ ÉS TŰZÉSZLELŐ KAMERA


E speciális tulajdonságú termikus kamera (ák) a professzionális termográfia által nyújtott előnyökre alapozva, kivételes védelmi megoldásokra képesek. Ezek a hőkamerák páratlan pontossággal és a legnagyobb érzékenységgel rendelkeznek, így a TŰZMEGELŐZÉS még soha nem volt ennyire fejlett.

A kamerák működése minden időjárási helyzetben és környezetben, bármilyen fényviszonyok mellett TÖKÉLETES VÉDELMET BIZTOSÍTANAK. A mai kamerák jármű és személy megkülönböztetésre is képesek. Egyes modellek füstérzékelő szenzorral is rendelkeznek.

A mai hőkamerák Bi-spektrum kialakításúak. Két objektív az egyik termikus, míg a másik optikai képmegjelenítésre képesek. Ezzel így jól látható és azonosítható a megfigyelt terület, vagy a tárgy.

Működésük:

A kamera folyamatosan érzékeli a környezeti hőmérsékletet és az ott lévő tárgyét, akár -20°C-550°C hőmérséklet tartományon belül is. Amennyiben a vizsgált látótérben hőmérsékletváltozás következik be (magasabb, vagy alacsonyabb) egyből jelzést, azaz előriasztást ad(nak). Ezzel a kifinomult pontossággal sokkal jobban megelőzhető, minden lehetséges tűzeset, vagy robbanás (detonáció).

A különböző felhasználási területhez, több típus is a rendelkezésre áll.

Felhasználása:

  • ipari környezetben,
  • közlekedésben például alagutakban, parkolóházakban rendszerint alkalmazzák,
  • de az elmúlt években egyre gyakrabban az elektromos járművek töltésfigyelésére használják!