Beléphető rendszer

BELÉPTETŐ RENDSZER


Ha egy helyiséget, területet el akarunk szeparálni illetéktelen személyektől, vagy járművektől akkor a beléptető rendszer a legjobb megoldás!

Beléptetésnél a jogosultak egy zárt fizikai átjárón (ajtó, kapu, sorompó, kerítés) tudnak csak áthaladni azonosság igazolás mellett, ami lehet:

  • Nyomógombos azaz kódos
  • Kártyás
  • Biometrikus (arc, hang, kéz, ujjlenyomat, vagy írisz felismerésű)
  • Hibrid terminálok.

NYOMÓGOMBOS

A legrégibb megoldás, ami a mai napig is népszerű és a legegyszerűbb technikai hátteret is ez adja. Itt az adott kódot kell csak beütni, ami lehet alfanumerikus (számsoros), vagy alfabetikus (betűkódos). Ha csak egy kapun kell átjutni, akkor ez a legalkalmasabb választás, persze a kód beütése némi időt jelent.

KÁRTYÁS

Egy modernebb és jóval egyszerűbb, gyors beléptetést biztosít. A kártyát az érzékelőre helyezve, vagy előtte elhúzással aktiválható a rendszer mindössze <1sec. alatt. (Valójában deaktiváljuk hisz alapból a rendszer aktív, tehát zárt.) A belépő kártyára különböző jogosultság rendelhető, tehát bizonyos ajtók zárva is maradhatnak… ez csak programozás kérdése.

BIOMETRIKUS

A legfejlettebb személyazonosság azonosítást garantál. Inkább az ujjlenyomat, de az utóbbi években az érintésmentes azonosítás terjed.

UJJLENYOMAT – a legelterjedtebb és a legegyszerűbb biometrikus azonosítási mód, illetve rendszer. Ma már nem meglepő az ~5.000 – 100.000 azonosítás és tárolási kapacitás sem. A belépésnél egy meghatározott ujjunkat (például a jobb mutatót) az optikai olvasó szenzorhoz kell helyezni és 1mp belül megtörténik az azonosítás akár hang és fényjelzéssel.

ARCFELISMERŐ TERMINÁL – a legösszetettebb és egyben a legpontosabb érintésmentes azonosítású beléptető rendszer. Azonosítási pontosság 99%>, szinte 100%-os. 3.000 – 100.000 arcmaszk felismerésére és 150.000 esemény-kapacitás kezelésére képes rendszerek állnak rendelkezésre. Maga az azonosítás úgy történik, hogy csak egyszerűen a terminál kamerájába nézünk (0,3 – 3m távolságból) és nem kevesebb mint <0,5mp alatt megtörténik az azonosítás. Egyes terminálok már testhőmérséklet méréssel is rendelkeznek. A beállított hőmérséklet érték fölött (például 37°C) a rendszer riasztást adhat.

HIBRID

Ma már elérhető az egy terminálba integrált több megoldás, mint például 2az 1-ben (kártyás/kódos stb.), 3az 1-ben (kódos/ujjlenyomat/kártyás stb.) és a 4az 1-ben. Nemcsak a gyártók, hanem a felhasználók is ezt a kialakítást kedvelik, hisz így egy terminálon belül több azonosítási lehetőség is biztosított.

A beléptető rendszerek is folyamatosan fejlődnek és mire ezeket olvassa a fent leírtaknál már korszerűbb megoldások jelennek meg. mint például az okos rendszerek, ahol már telefonunkkal is megoldható a beléptetés vagy az intelligens olvasók …


Még több információért, ajánlatért, ha kitölti az alábbi űrlapot BELÉPTETŐ megjelöléssel!